..: Avrasya Yapı :.. Boya İzolasyon Mantolama İzmir
zsdczdf  

Geri Dön

Ses ve Isı Yalıtımı

Ses & Isı Yalıtımı

Yalıtım İhtiyacının Nedenleri Çoğu ülkede, ısıtma ve soğutma işi için oldukça büyük miktarda enerji yani para harcanmaktadır. Evler ve binalar verimli ve doğru bir şekilde yalıtıldığında: Enerji verimi artacak ve parasal olarak tasarruf sağlanacaktır. Yalıtımın korunması için, ekstra bir güç ve maliyete gerek yoktur, kalıcıdır ve genelde bakım gerektirmez. Konforu arttırır. Bina boyunca, sıcaklık dağılımı daha homojen olur. Yalıtım, dışarıdan gelen gürültüyü emdiği için, ses yalıtımı da sağlar. Genel bir kazanç olarak da, yalıtım sayesinde ısınma amacı ile yakılan yakıttan çevreye olan zararlı atık gaz geçişi azalmış olur.

Eğer bina kötü yalıtılmış ve kötü havalandırılıyorsa şu işaretler görülür:
Kış aylarında, taban altı ve tavan aralarında çiğlenme ve donmuş yüzeyler oluşur.
Yaz aylarında, tavan arası son derece sıcak ve bunaltıcı olur.
Yalıtımın mutlaka tüm bina ihtiyacı gözönünde bulundurularak yapılması gereklidir. Sadece yaşam mekanlarının yalıtımı, tavan ve taban yalıtımı olmadan doğru yalıtım şekli değildir. Bina ısısının sürekliliğini koruyabilmek için mutlaka ısı kaybı olan tüm alanların saptanması ve yalıtımda göz önünde bulundurulması gereklidir.

İzolasyon bir çok kişinin önemsememesine karşın, malzemenin ömrünün uzun olmasını sağlayan tek uygulamadır. Ayrıca yine enerji tasarrufu sağlayan işletmelerin 
ağır enerji yükünü optimum derecede azaltan, uygulaması basit ve maliyeti düşük enerji tasarruf sistemidir. Günümüz izolasyon teknolojisinde bir çok izolasyon
 malzemesi ve uygulaması mevcuttur.
Homedizayn teknolojiyi sürekli takip ederek en son çıkan yeni izolasyon uygulamalarını bire bir test edip daha sonra uygulayan piyasada bulunan nadir firmalardan 
biridir.Bu alanda her zaman müşteri çıkarlarını müşteri için en iyisini en uygun fiyat ekonomisini yakalamayı amaçlamış ve başarmıştır.

İzolasyon uygulaması işletme içinde kendisini en çabuk amorti eden ve hatta malzemeye kazandırdığı uzun ömür ve tasarruf ile kara geçirdiği tartışılmaz gerçektir.
Hiç bir zaman pişman olmayacağınız yegane akılcı yatırımdır.

Yanlış malzeme kullanan ve yanlış uygulama yapılan izolasyon sisteminize hiçbir şekilde yarar sağlamaz ve içten içe büyük zararlara uğramanıza neden olabilir .

Gelin Homedizayn tecrübesinden yararlanın. İzolasyon uygulamalarınız için mutlaka bize danışın.
İzolasyon yaparken her türlü alüminyum, cam yünü, taş yünü malzeme ve uygulamamız 


09.10.2011 17:25:04 tarihinde eklendi  619 kez okundu.