..: Avrasya Yapı :.. Boya İzolasyon Mantolama İzmir
zsdczdf  

Geri Dön

7-Mantolama Püf Noktaları

7-Mantolama Püf Noktaları

Mantolama her ne kadar basit bir uygulama gibi gözükse de kendi içerisinde pek çok detaya ve uygulama tekniklerine dayalı bir sisteme sahiptir. Sadece iyi malzeme veya iyi usta doğru bir uygulama için yeterli değildir. Mantolama doğru malzemenin doğru ustayla doğru bir şekilde uygulanması halinde iyi bir sonuç verecektir. Burdanda anlaşılacağı gibi sadece iyi malzeme almanız binanızda istediğiniz sonuca ulaşmanıza yetmeyecektir. İşte burada devreye tecrübe ve deneyim girmektedir.

Mantolama sistemleri hakkında bazı önemli detayları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

• Öncelikle kullanılacak ısı yalıtım plakaları cephede şaşırtmalı ( tuğla dizimi ) olarak döşenmeli ve plakaların derzleri aynı hizada olmamalıdır. Aksi taktirde fayans metodu ile döşenen plakalar bir süre sonra üzerinde oluşacak metrekaredeki yaklaşık 8kg'lik kütle ağırlığının eşit olarak yayılmamasından dolayı düşme riski oluşturacaktır.

• Dübelleme sistemde önemli bir yere sahiptir. Metre karede 6 adet dübel plakaların özel olarak tespit edilmiş noktalarına sabitlenmelidir. Rasgele sabitlenen dübeller tasıyıcılık görevini tam olarak yapamayacağı için plakaların düşmesi kaçınılmazdır.

• Cephedeki önemli detaylardan biri de plakaların üzerine atılan sıvanın kalınlığı ve bunun arasındaki filenin kalitesidir. Ayrıca binalardaki köşeleri fileli köse profili, pencere merkezlerininde mutlaka düz köşe profilleri ile dönülerek kapatılması gerekmektedir.

• Yukarıda da belirttiğimiz üzere mantolama kaliteli ürünün yanı sıra gerçekten profesyonel bir ekip çalışması gerektirmektedir. Sektörümüzün adının kirlenmemesi ve bina sahiplerinin doğru kişilerle çalışması adına bir takım bilgileri sizlerle paylaşmak istedik. Amacımız bulunduğumuz sektörde doğru işlerin yapılması ve tam müşteri memnuniyetidir.

 



10.09.2012 18:32:33 tarihinde eklendi  469 kez okundu.